ATE ALKA GIDA TASARIM VE DANIŞMANLIK TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
MÜŞTERİ VE İNTERNET SİTESİ/MOBİL UYGULAMA KULLANICISI KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİNE YÖNELİK AYDINLATMA METNİ

  1. Veri Sorumlusu

 

Kişisel verileriniz, veri sorumlusu sıfatıyla İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde 278294-5 sicil numarası ile kayıtlı ve şirket merkezi Göktürk Merkez Mahallesi Göktürk Caddesi Ata Apartmanı Blok No: 77/1B Eyüpsultan İstanbul adresinde bulunan Ate Alka Gıda Tasarım Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi  (“Şirket”) tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) başta olmak üzere, ilgili mevzuat düzenlemeleri ve yetkili otorite kararları/duyuruları ile işbu Müşteri ve İnternet Sitesi/Mobil Uygulama Kullanıcısı Kişisel Verilerinin İşlenmesine Yönelik Aydınlatma Metni (“Aydınlatma Metni”) çerçevesinde işlenmektedir.

 

Şirketimiz, gizliliğinizin ve kişisel verilerinizin korunmasına ilişkin endişelerinize saygı duymaktadır. Bu kapsamda Şirketimiz, kişisel verilerinizi KVKK başta olmak üzere kişisel verilerin korunmasına ilişkin tüm mevzuat hükümlerine uygun şekilde işlemekte, verilerinizin güvenli şekilde barındırılmasını sağlamakta ve olası hukuka aykırı erişimlere karşı gerekli tüm güvenlik tedbirlerini almaktadır. İşbu Aydınlatma Metni, Şirketimiz tarafından aşağıda belirtilen kanallar vasıtasıyla hangi kişisel veri kategorilerinizin toplandığı ve hangi süreçler ve amaçlarla işlendiği ile hangi alıcı gruplarına aktarıldığı, kişisel verilerinizin korunmasına ilişkin haklarınızı ve veri sorumlusu olarak Şirketimizin aydınlatma yükümlülüğü kapsamında sizleri bilgilendirmesi gereken diğer açıklamaları içermektedir.

 

İşbu Aydınlatma Metni kapsamında ‘müşteri’ ifadesi, tüketicileri (nihai kullanıcıları) ve kurumsal satışa konu gerçek kişi tacir müşteriler ile bunların çalışanlarını / hissedarlarını / yetkililerini ve tüzel kişi müşteri çalışanlarını / hissedarlarını / yetkililerini kapsamaktadır.

 

  1. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve İşlemenin Hukuki Sebepleri

 

Kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla, elektronik ve/veya fiziki ortamlardan Şirketimizin genel merkez ve sair yerleşkeleri, fiziki mağazalar, çevrimiçi pazar yerlerinde bulunan dijital mağazaları, Şirketimizin ürün ve/veya hizmetlerinin tanıtıldığı / satışının / satış sonrası hizmetlerinin gerçekleştirildiği özel etkinlik alanları, satış / dağıtım / pazarlama / satış sonrası hizmet ağları, matbu formlar ve anketler, Şirketimizin internet sitesi, mobil uygulaması, çağrı merkezi, açık internet kaynakları, e-posta, telefon, faks, kargo / posta, talep / şikayet platformları, müşteri ziyaretleri, yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile diğer ilgili 3. kişilere ait entegre sistemler, sosyal medya platformları, çerezler ve sair tanımlama / takip teknolojileri ile bunlara ileride eklenebilecek sair yöntemler (kanallar) vasıtasıyla kanunlarda açıkça öngörülmesi, bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, ilgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması ve bulunması halinde açık rıza kişisel veri işleme şartları (hukuki sebepleri) kapsamında toplanmakta ve işlenmektedir.

 

  1. İşlenen Kişisel Veri Kategorileriniz ve Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları

 

Yukarıda belirtilen kişisel veri işleme şartları çerçevesinde ürün ve/veya hizmet taleplerinin alınması ve değerlendirilmesi; satış ve telesatış; müşteri ilişkileri, çağrı merkezi ve satış sonrası destek / müşteri hizmetleri (örn. iade, değişim, kargo); talep ve şikayet ile müşteri memnuniyet yönetimi (örn. müşteri memnuniyet anketleri); ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi; doğrudan, dolaylı, kitlesel, kişiselleştirilmiş dijital ve sair reklam/tanıtım/pazarlama; sadakat programı ve üyelik yönetimi (örn. çekiliş/kampanya/promosyon/indirim/hediye kartı; sözleşme yönetimi; vergi, ödeme, finans, muhasebe ve tahsilat yönetimi; veri ve işlem güvenliği yönetimi; saklama ve arşiv yönetimi, kamu sağlığının korunması; güvenlik, asayiş ve şüpheli işlem yönetimi; hukuk ve danışmanlık işleri yönetimi (örn. faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi ve zorunlu yasal bildirimlerin yapılması); müşteri finansal risk yönetimi; müşteri işlemlerine ilişkin denetim, raporlama ve analiz yönetimi; pazar araştırması ve kamuoyu araştırma faaliyetleri; topluluk şirketleri ile yürütülen iletişim, denetim, raporlama, ürün ve hizmetlerin iyileştirilmesi faaliyetleri yönetimi; denetim, etik, iç denetim ve soruşturma yönetimi; lojistik, nakliye, posta, kargo, kurye ve sair dağıtım yönetimi; kalite yönetimi; marka değerinin ve bilinirliğinin ve ürün ve hizmetlere bağlılığın arttırılmasına yönelik kurumsal iletişim yönetimi (örn. etkinlik, organizasyon, röportaj) ile internet siteleri ve/veya mobil uygulama işlem yönetimi (örn. hesap oluşturma, üye olma, izin tercihlerinin belirlenmesi ve onay verme, beni hatırla fonksiyonu kullanımı, mobil uygulama yükleme, gizlilik, bilgi güvenliği, çevrimiçi sipariş/çevrimiçi mağaza siparişi, çevrimiçi sepete ekleme/kalıcı alışveriş sepeti/alışveriş listeleri oluşturma, Şirket ve üçüncü parti iş ortaklarının yerleştirdiği çerezler, pikseller, sosyal yer imleri ve sair takip ve tanımlama teknolojilerinin kullanımı ve bu kapsamda verilerin toplanması, analizi ile tanımlama teknolojileri kapsamında ayarların ve tercihlerin belirlenip kaydedilmesi, sosyal platform paylaşım işlevlerinin kullanımı, hedefleme/yeniden hedefleme/profilleme/davranış analizleri, doğrudan/dolaylı pazarlama ve kişiselleştirilmiş pazarlama, takip/analiz/raporlama, ürünlerin ve hizmetlerin geliştirilmesi, çevrimiçi anketlerin yapılması, mesafeli satış sözleşmesi ve ön bilgilendirme formu oluşturma, çevrimiçi ödeme, iade ve değişim, talep ve şikayet yönetimi, çevrimiçi destek/canlı destek, çevrimiçi çekiliş, yarışma, e-bülten ve ticari elektronik ileti üyeliği oluşturma, anlık bildirim, coğrafi yer bazında konum belirleme (geolocator), en yakın mağaza bulma, internet sitesi ve mobil uygulama işlevselliğinin arttırılması, blog, açık artırma süreçleri) süreçleri kapsamında işlenen kişisel veri kategorileriniz ile söz konusu kişisel verilerinizin işlenme amaçları aşağıda detaylı şekilde açıklanmaktadır.

 

Kişisel Veri Kategorisi Kişisel Veri İşleme Amaçları

 

Kimlik Verisi ·         Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Erişim Yetkilerinin Yürütülmesi

·         Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi

·         Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi

·         Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Fiziksel Mekan Güvenliğinin Temini

·         Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi

·         İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi

·         İş Sağlığı / Güvenliği Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi

·         İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Kamu Sağlığının Korunması

·         Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Üretim ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi

·         Organizasyon ve Etkinlik Yönetimi

·         Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi

·         Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Talep / Şikayetlerin Takibi

·         Taşınır Mal ve Kaynakların Güvenliğinin Temini

·         Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini

·         Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

İletişim Verisi ·         Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Erişim Yetkilerinin Yürütülmesi

·         Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi

·         Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi

·         Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Fiziksel Mekan Güvenliğinin Temini

·         Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi

·         İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi

·         İş Sağlığı / Güvenliği Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi

·         İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Kamu Sağlığının Korunması

·         Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Üretim ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi

·         Organizasyon ve Etkinlik Yönetimi

·         Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi

·         Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Talep / Şikayetlerin Takibi

·         Taşınır Mal ve Kaynakların Güvenliğinin Temini

·         Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini

·         Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Finans Verisi

 

·         Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi

·         Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi

·         Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi

·         İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi

·         Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Üretim ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi

·         Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

Görsel ve İşitsel Veri

 

·         Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi

·         Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi

·         Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Fiziksel Mekan Güvenliğinin Temini

·         Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi

·         İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi

·         İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi

·         İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Üretim ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi

·         Organizasyon ve Etkinlik Yönetimi

·         Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi

·         Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Talep / Şikayetlerin Takibi

·         Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

Müşteri İşlem Verisi ·         Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi

·         Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi

·         Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi

·         İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi

·         İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi

·         İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Üretim ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi

·         Organizasyon ve Etkinlik Yönetimi

·         Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi

·         Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Talep / Şikayetlerin Takibi

·         Taşınır Mal ve Kaynakların Güvenliğinin Temini

·         Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini

·         Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

·         Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

Hukuki İşlem Verisi ·         Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi

·         Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi

·         İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi

·         İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi

·         Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

·         Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi

·         Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Talep / Şikayetlerin Takibi

·         Taşınır Mal ve Kaynakların Güvenliğinin Temini

·         Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini

·         Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

İşlem Güvenliği Verisi ·         Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Erişim Yetkilerinin Yürütülmesi

·         Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi

·         Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi

·         İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi

·         Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini

·         Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

Talep / Şikayet Verisi ·         Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

·         İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi

·         İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi

·         Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Üretim ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi

·         Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Talep / Şikayetlerin Takibi

·         Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

Lokasyon Verisi ·         Erişim Yetkilerinin Yürütülmesi

·         İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Üretim ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi

·         Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi

·         Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Talep / Şikayetlerin Takibi

·         Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

Fiziksel Mekan Güvenliği Verisi

 

·         Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi

·         İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi

·         Fiziksel Mekan Güvenliğinin Temini

·         Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi

·         Taşınır Mal ve Kaynakların Güvenliğinin Temini

·         Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini

·         Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

Pazarlama Verisi ·         Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi

·         İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi

·         Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

·         Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi

·         Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

Risk Verisi ·         Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi

·         İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi

·         Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi

·         Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

 

 

  1. Kişisel Verilerinizin Yurt İçinde ve/veya Yurt Dışında Yerleşik Üçüncü Kişilere Aktarılması

 

Şirketimiz bünyesinde kişisel verilerinize, yalnızca yukarıda detaylarına yer verilen amaçlar bakımından sınırlı yetki erişimine sahip çalışanlarımız tarafından kendi görevlerini yerine getirmek amacıyla gerekli ölçüde erişilebilmektedir.

 

Öte yandan toplanan kişisel verileriniz, KVKK’nın 8’inci ve 9’uncu maddeleri uyarınca kanunlarda açıkça öngörülmesi, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması ve bulunması halinde açık rıza kişisel veri işleme şartları (hukuki sebepleri) kapsamında:

 

  • Şirket faaliyetlerinin yürütülmesi bakımından ürün ve/veya hizmet temin edilmesi amaçları başta olmak üzere yukarıda her bir veri kategorisi için ilgili kategoride belirlenen amaçlarla tedarikçi olarak hareket eden topluluk şirketlerimizin de dahil olduğu yurt içinde ve/veya yurt dışında yerleşik tedarikçilerimize (örn. müşteri hizmetleri ve çağrı merkezleri, satış sonrası hizmet sağlayıcıları, basım ve dağıtım hizmet sağlayıcıları, lojistik ve nakliye hizmet sağlayıcıları ile posta/kargo/kurye hizmet sağlayıcıları, pazar araştırması ve kamuoyu araştırma desteği veren hizmet sağlayıcıları, arşiv/depo desteği sağlayan hizmet sağlayıcıları, bilişim teknolojiler hizmet sağlayıcıları (telekomünikasyon hizmeti sağlayıcıları, izleme/hedefleme teknolojileri destek sağlayıcıları, e-fatura entegratör firmaları, aracı hizmet sağlayıcıları, veri barındırma hizmet sağlayıcıları vb.), sadakat kartı ve puan biriktirmeye yönelik hizmet sağlayıcıları, hukuk / vergi / gümrük /denetim / bağımsız denetim / özel güvenlik / iş sağlığı ve güvenliği /sosyal güvenlik hizmet sağlayıcıları)
  • Ürün ve/veya hizmetlerin tanıtım ve satış faaliyetini yürütülmesi amacı başta olmak üzere yukarıda her bir veri kategorisi için ilgili kategoride belirlenen amaçlarla yurt içinde ve/veya yurt dışında yerleşik acenteler / distribütörler / bayiler ve sair satış ortaklarına,
  • Ürünlere/hizmetlere ilişkin ödeme, finans, muhasebe ve tahsilat işleri ile sigorta işlemlerinin planlanması veya gerçekleştirilmesi amaçları başta olmak üzere yukarıda her bir veri kategorisi için ilgili kategoride belirlenen amaçlarla yurt içinde ve/veya yurt dışında yerleşik bankalara, ödeme hizmeti kuruluşlarına, ödeme sistemleri kuruluşlarına ve/veya sigorta şirketlerine,
  • Şirketimizin faaliyetleri kapsamında iş sürekliliğinin sağlanması ve potansiyel iş birliklerinin kurulması amaçları başta olmak üzere yukarıda her bir veri kategorisi için ilgili kategoride belirlenen amaçlarla yurt içinde ve/veya yurt dışında yerleşik iş ortaklarımıza (örn. ürün ve hizmetlerini sunduğumuz iş ortakları, çevrimiçi pazar yerleri, tanımlama ve takip teknolojileri kapsamında iş ortakları, AVM yönetimleri, program ortakları, çekiliş ve sair ödül kazanımı bakımından iş ortakları),
  • İletişim, denetim ve raporlama, ürün veya hizmetlerin geliştirilmesi amaçları başta olmak üzere yukarıda her bir veri kategorisi için ilgili kategoride belirlenen amaçlarla yurt dışında yerleşik topluluk şirketlerimize,
  • Olası şirket birleşme, devralma, ortak girişim, bölünme ve sair yapısal değişikliklerde Şirketimizin hukuki ve finansal inceleme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacı başta olmak üzere yukarıda her bir veri kategorisi için ilgili kategoride belirlenen amaçlarla yurt içinde ve/veya yurt dışında yerleşik potansiyel alıcı, satıcı veya işlemin muhatabı sair taraflar ve bunların sır saklama yükümlülüğü altındaki çalışanları, danışmanları ve ilgili sürece dahil olan veri tabanı hizmet sağlayıcılarına,
  • Kurumsal iletişim faaliyetlerinin planlanması veya gerçekleştirilmesi, çekilişlerin, yarışmaların ve etkinliklerin planlanması ve gerçekleştirilmesi, çekiliş / yarışma sonuçlarının duyurulması, röportaj ve sair içeriklerin oluşturulması ve yayını, üyeliklerin sosyal medya üyelikleri üzerinden yapılması veya sosyal medya platformları paylaşım işlevinin gerçekleştirilmesi amaçları başta olmak üzere yukarıda her bir veri kategorisi için ilgili kategoride belirlenen amaçlarla yurt içinde ve/veya yurt dışında yerleşik basın ve yayın kuruluşlarına, sosyal medya platformlarına, ajanslara ve söz konusu içeriklere erişimi olan kişilere, ve
  • Şirketimizin hukuki yükümlüklerinin yerine getirilmesi ile hukuk işlerinin takibi amaçları başta olmak üzere yukarıda her bir veri kategorisi için ilgili kategoride belirlenen amaçlarla yurt içinde ve/veya yurt dışında yerleşik kanunen yetkili kuruluşlara ve özel kişilere (örn. mahkemeler, vergi daireleri, İzin Yönetim Sistemi A.Ş.)

 

aktarılabilecektir.

 

  1. Kişisel Verilerinizin İşlenme Süresi

 

Şirket faaliyetlerimiz sırasında elde edilen kişisel verileriniz, başta Anayasa olmak üzere KVKK, Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine uygun şekilde hazırlanan Şirketimizin saklama ve imhaya ilişkin politika ve prosedürlerinde belirtilen genel prensipler ve düzenlemelere uygun şekilde saklanmakta ve imha edilmektedir.

 

Bu kapsamda kişisel verileriniz, KVKK’nın 5’inci maddesinde yer alan kişisel veri işleme şartlarının tamamının ortadan kalkması halinde imha edilecektir. Kişisel verileriniz bu doğrultuda, Şirketimiz ile ilişkinizin sona ermesini takiben yasal zaman aşım süreleri boyunca işlenmeye devam edecektir. Açık rıza kişisel veri işleme şartına dayalı olarak işlenen kişisel verileriniz ise, açık rızanızı geri çekmeniz halinde ilk imha periyodunda imha edilecektir. Kişisel verilerinizin imha edilmesine ilişkin talepleriniz bakımından, işbu Aydınlatma Metni’nin 6’ncı bölümünü incelemenizi rica ederiz.

 

  1. KVKK Kapsamında Haklarınız

 

Kişisel veri sahibi olarak KVKK’nın 11’inci maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:

 

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda ve kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

 

Yukarıda belirtilen haklarınıza yönelik başvurularınızı, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ hükümlerine uygun şekilde (yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza veya Şirketimize daha önce bildirmiş olduğunuz ve sistemlerimizde kayıtlı olan e-posta adresiniz üzerinden elektronik olarak Şirketimizin gerçek hak sahibi olduğunuzun tespitini gerçekleştirebilmesi amacıyla kimliğinizi doğrulayan bilgilerle/belgelerle* (T.C. kimlik numarası veya diğer ülke vatandaşları için pasaport numarası, tebligata esas yerleşim yeri adresi/iş yeri adresi, cep telefonu/telefon/faks numarası, e-posta adresi vb.) birlikte) buradan ulaşabileceğiniz İlgili Kişi Başvuru Formu’nu doldurarak yahut yukarıda açıklanan ve ilgili mevzuatta düzenlenen usul ve esasa uygun şekilde veri sorumlusuna ait İlgili Kişi Başvuru Formu’nda belirtilen kanallardan Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

 

* Söz konusu belgeler kapsamında herhangi bir özel nitelikli kişisel veriye (örn. din bilgisi veya kan grubu bilgisi) yer verilmemesi gerektiğini hatırlatmak isteriz.